عرض مشاركة واحدة
  #2676  
قديم 19/04/2014, 19h56
armendo armendo غير متصل  
مواطن من سماعي
رقم العضوية:194863
 
تاريخ التسجيل: March 2008
الجنسية: مصرية
الإقامة: مصر
المشاركات: 0
افتراضي رد: طلبات نوتة أ / عادل صموئيل الجزء الثانى

اخى العزيز عادل صمؤيل

كل عام وانت واقباط مصر بالف خير بمناسبة حلول عيد القيامه المجيد وإن شاء الله عيد سعيد عليكم وعلينا وعلى مصر كلها.....اوعى تاكل فسيخ السنه دى كله مضروب !

اجمل التهانى لك بالعيد السعيد

احمد ( ارمندو )
اخى العزيز الف شكر
انا خبير فى الملوحة والفسيخ يمكن اكتر من الموسيقى شوية
والمعلومة دى مهمة جدا اقولها لكم الفسيخ المضروب ده بيبقى مع الباعة اللى بيمشوا فى الشوارع لكن المحلات المحترمة بتجيب الحاجات دى من مصادر موثوق بها وعادة اى محل فسيخ بيكون مفتوح من 200سنة يعنى بيبقوا ابا عن جدا فى المهنة .. اما الدخلاء على المهنة دى هم اللى بتيجى منهم المصايب .. اما المصايب نفسها بتحصل ازاى ؟ اقول لكم حصة ع الماشى الملوحة بتصنع فى الصعيد الجوانى من سمكة محددة الانثى اسمها راية واسمها كده لن فى ذيلها خط احمر زى العلم والذكر بتاع نفس النوع اسمو كلب وامسو كده لن لو اسنان شكلها متوحش حبتين .. وخبراء الملوحة المتخصصين اولا لازم تكون السمكة طازجة جدا بتتخلل بطريقة معينة وفى براميل خشب خاصة وبيتقفل فوقها كمية ملح سمكها عشرة سم وتتقفل تتبرشم يعنى وتحفظ سنة مثلا التميز الخاص فى سمكة الراية دى شخصيا انها خلاصة تجارب قدماء المصريين فى 7000 سنة يعنى السمكة الوحيدة اللى ممكن تتخلل وتفضل كذا سنة ماتتلفش بس بشرط تبتدى وتكون طازه جدا وتتخلل بالطرق الصح .. الخطورة بتيجة من الدخلاء يعنى ممكن عشان يكسبوا يجيبوا سمك مش طازة عشان يبقى ارخص كتير اوى اوى واقصد يعنى تجار السمك بيرموه اصلا والخطورة الاخطر انهم ممكن يستعملوا سمك تانى والناس مش فاهمة واى نوع سمك تانى ماينفعش يتخلل كده لنو بيتلف ماعدا السردين طبعا
اما الفسيخ بيتخلل فى نبروه بالذات من السمك البورى بس برضو الخبراء يعنى لازم يشتروا سمك طازة جدا يعنى احلى سمك من السوق ... العداة دى توارثناها عن جودنا القدماء لأن كان النيل زمان بيبقى فترة فيها سمك كتير وفترات بيبقى المية ناقصة لذلك كانوا بيخزنوا احتياجاتهم طول السنة من السمك المحفوظ
مع اطيب تحياتى ولو تحب ابعت لك اكلة حلوة
عادل صموئيل


التعديل الأخير تم بواسطة : عادل صموئيل بتاريخ 19/04/2014 الساعة 20h10
رد مع اقتباس